Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Β’ Κύκλος Διαβούλευσης του ΣΒΑΚ Φιλοθέης- Ψυχικού

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού, στο πλαίσιο της εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) της πόλης, ολοκλήρωσε με επιτυχία και τον δεύτερο κύκλο της δημόσιας Συζήτησης- Διαβούλευσης με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και πολιτών από τις τρεις δημοτικές ενότητες του Δ΄ήμου. Λόγω των πρωτόγνωρων συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία του COVID-19 ο  Β΄ Κύκλος Διαβούλευσης έλαβε χώρα και πάλι μέσω θεματικών τηλεδιασκέψεων:

  • Η πρώτη θεματική τηλεδιάσκεψη, διεξήχθη την Παρασκευή 27/11 και ώρα 11:00- 13:00 και σε αυτήν έλαβαν μέρος τοπικές και περιφερειακές διοικητικές αρχές,  φορείς μεταφορικού έργου, εκπρόσωποι των όμορων δήμων, οι φορείς άμεσης επέμβασης και διασφάλισης της ασφάλειας και της υγείας, φορείς εκπαίδευσης,  καθώς και εκπρόσωποι της Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Τροχαίας.
  • Η δεύτερη θεματική τηλεδιάσκεψη, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 08/12/2020, ώρα 17:00-20:30. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν φορείς πολιτών που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών ομάδων, ενώσεις ποδηλατιστών και πεζών, φορείς που εκπροσωπούν ΑμεΑ και ευάλωτες ομάδες, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς επίσης και πολίτες  των τριών δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού.

Στο πλαίσιο του Β’ Κύκλου Διαβούλευσης παρουσιάστηκαν από την Ομάδα Εργασίας τα εναλλακτικά σενάρια παρέμβασης και τα προτεινόμενα μέτρα για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στο Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού.  Στον Παρακάτω Πίνακα παρατίθεται συνοπτικά το πρόγραμμα των δύο τηλεδιασκέψεων.

Πίνακας 1: Πρόγραμμα τηλεδιασκέψεων Β’ Κύκλου Διαβούλευσης του Δικτύου Φορέων ΣΒΑΚ Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού

Και στις δύο τηλεδιασκέψεις, η διαδικασία της διαβούλευσης ξεκίνησε με ανάγνωση του γραπτού χαιρετισμού του Δημάρχου κ. Δημήτρη Γαλάνη, ο οποίος τόνισε ότι ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού ανοίγει μία καινούρια σελίδα με τον Στρατηγικό Σχεδιασμό ενός νέου ολοκληρωμένου συστήματος αστικών μεταφορών. Στόχος είναι η διερεύνηση, η αξιολόγηση και φυσικά η επιλογή έργων και παρεμβάσεων επί του αστικού ιστού του Δήμου μας με σκοπό να εξασφαλίσουν βιώσιμους, σύγχρονους και αποτελεσματικούς τρόπους μετακίνησης. Με ορίζοντα πενταετίας και δεκαετίας το ΣΒΑΚ επιδιώκει να συμβάλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, συνεισφέροντας και στην ουσιαστική βελτίωση των περιβαλλοντικών, λειτουργικών, αλλά και οικονομικών συνθηκών του προαστίου. Παράλληλα, επισήμανε τη σημασία της ενεργού συμμετοχής πολιτών και φορέων στο Σχεδιασμό, ώστε να μπορέσει ο Δήμος να δημιουργήσει ένα λειτουργικό σχέδιο που να μπορεί να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στον Δήμο αποτελεσματικά και υπεύθυνα.  Ο κ. Νικόλαος Ζερβός, Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου με αρμοδιότητα τα θέματα της Βιώσιμης Κινητικότητας, αποσαφήνισε ότι το ΣΒΑΚ είναι ένα στρατηγικό Σχέδιο και αφορά έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό που εκτείνεται σε ορίζοντα πενταετίας ή και δεκαετίας. Πρόκειται δηλαδή για ένα Σχέδιο που ορίζει έναν συγκεκριμένο χρονικό προγραμματισμό και φωτίζει τις γενικές κατευθύνσεις των παρεμβάσεων, καθώς και συγκεκριμένες περιοχές όπου αυτές θα εφαρμοστούν, χωρίς να υπεισέρχεται στην λεπτομέρεια του Σχεδιασμού, η οποία θα εξειδικευτεί από επί μέρους μελέτες.

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο καθηγητής κ. Θάνος Βλαστός, εμπειρογνώμονας από τη μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ, ο οποίος τόνισε τη σημασία του διατηρηθεί ο χαρακτήρας του Προαστίου ως μία όαση μέσα στο Μητροπολιτικό Συγκρότημα της Αθήνας. Ο κ. Βλαστός παρουσίασε τους κύριους άξονες παρέμβασης του ΣΒΑΚ για το Δήμο Φιλοθέης- Ψυχικού, υπογραμμίζοντας ότι βασικός στόχος των προτεινόμενων μέτρων είναι να περιοριστεί η διαμπερής κυκλοφορία, να  ενισχυθεί το περπάτημα και το ποδήλατο, αλλά και να δοθεί μία ενιαία πολεοδομική ταυτότητα στο Δήμο, κρατώντας ως βάση τον  αρχικό σχεδιασμό της κηπούπολης. Πιο συγκεκριμένα, αποσαφήνισε ότι οι προτεινόμενες παρεμβάσεις του Σχεδίου επιχειρούν να αποκαταστήσουν την ασυνέχεια που δημιουργεί η πρωτεύουσα αρτηρία της Λεωφ. Κηφησίας ανάμεσα στις δημοτικές ενότητες, ενοποιώντας τον άξονα των κυκλικών πλατειών στις οδούς Διαμαντίδου, 25ης Μαρτίου και Δημητρίου Βασιλείου.  Παράλληλα, επεσήμανε ότι για τις προτεινόμενες παρεμβάσεις αξιοποιήθηκαν καλές πρακτικές από το εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα από την περίπτωση της Βαρκελώνης, στην οποία έχει εφαρμοστεί η ενοποίηση γειτονικών οικοδομικών τετραγώνων και η δημιουργία superblock, ώστε αυτά να λειτουργούν σαν ένα για τα αυτοκίνητα, μετατρέποντας τους εσωτερικούς δρόμους σε αυλές και δημιουργώντας χώρους κοινωνικοποίησης που επαναφέρουν το αίσθημα της γειτονιάς. Τέλος, αποσαφήνισε ότι για την υλοποίηση και την εφαρμογή κάποιων μέτρων, θα πρέπει οι κάτοικοι των τριών δημοτικών ενοτήτων να  αποδεχτούν ότι ο περιορισμός της διαμπερούς κυκλοφορίας δεν θα επηρεάσει μόνο τους επισκέπτες, αλλά και τους ίδιους, καθώς θα πρέπει να στραφούν αποφασιστικά σε πιο ήπια μέσα για τις καθημερινές τους μετακινήσεις ή για τις μετακινήσεις τους εντός του Δήμου.

Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση από τους μελετητές της Ομάδας, τον κ. Κώστα Αθανασόπουλο, εμπειρογνώμονα Συγκοινωνιολόγο Μηχανικό από τη μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας του ΕΜΠ και την κα. Τριανταφυλλοπούλου Ελένη, Πολιτικό μηχανικό από την εταιρεία Lever Α.Ε.  Αρχικά, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα από την Α’ Φάση του Συμμετοχικού Σχεδιασμού,  καθώς και τα εναλλακτικά σενάρια που μελετήθηκαν από την ομάδα έργου, ενώ στη συνέχεια η παρουσίαση εστίασε στα μέτρα που προτείνονται σε βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα  (5ετία και 10ετία) για τους εξής άξονες παρεμβάσεων.

  • Βελτίωση υποδομών για την πεζή μετακίνηση και το ποδήλατο
  • Ανάδειξη φυσικού περιβάλλοντος -αναβάθμιση του δημόσιου χώρου
  • Προτεινόμενη ιεράρχηση οδικού δικτύου
  • Βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης από τα συλλογικά μέσα μεταφοράς
  • Διαχείριση στάθμευσης
  • Διευθέτηση συστήματος αστικών διανομών
  • Εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση ρύπων
  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την παρουσίαση της Ομάδας Εργασίας μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Παρουσίαση Β’ Κύκλος Διαβούλευσης

Τα ευρήματα/ αποτελέσματα που προέκυψαν μέσα από τη συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά για την κάθε τηλεδιάσκεψη στους παρακάτω συνδέσμους:

Πρακτικά_1η τηλεδιάσκεψη_ Β’ Κύκλου Διαβούλευσης

Πρακτικά 2η τηλεδιάσκεψη Β’ Κύκλου Διαβούλευσης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s